Razno, Zanimljivo
MAGIČNE NAMIRNICE
 
 
 


Description: ALHEMIJA HRANE

Hrana ne samo da daje energiju telu, nego štiti auru, jača psihičke moći i neizostvan je deo mnogih ezoteričnih rituala

Cimet


Ova biljka je simbol grčkog boga Dionisa. Veruje se da ovaj začin stimuliše rad sedme čakre, da jača psihičke moći i duhovnost. Ulje od cimeta koristili su još stari Egipćani prilikom balzamovanja, a u drevnim jevrejskim tradicijama koristilo se za pomazanje. Bilo da se koristi kao miris ili dodaje hrani, cimet jača koncentraciju, snaži duh i podstiče elan. Često se koristi u magičnim ritualima za novac, bilo da se sveće premažu njegovim uljem ili da se prah cimeta pospe po novčanicama.

Bosiljak


Kada je reč o magičnim svojstvima, nema moćnije biljke. Koristi se čak i u crkvenim ritualima kada se sveti vodica. Ova biljka tera zle sile i donosi blagostanje. Mnogo se koristi u magijama namenjenim za zaštitu. Kod nas je obličaj da se u kući drži malo bosiljka da bi se sačuvalo od zla. Valja ga držati i u radnom stolu, kako neko ne bi urekao posao. Inače, ova biljka ima moćnu vibraciju i jača auru, smiruje bes i ljutnju i zamenjuje ih nežnim osećanjima. Bosiljak se koristi u magičnim ritualima naročito kada je reč o ljubavi jer budi želju. On jača seksualnu moć.

Mirođija


Za ovu biljku kaže se da je sveti začin egipatskog boga Horusa. Ona stimuliše drugu ili svetu čakru, daje volju za životom, jača seksualnu energiju. Vekovima se koristi kao moćan afrodizijak. Osim toga, mirođija daje hrabrost. U drevnom Rimu, gladijatorima su pre svake bitke davali napitk od mirođije. Takođe, u to vreme bio je običaj da se muškom detetu stavlja u krevetac malo mirođije kako bi postalo hrabar i odlučan muškarac, a i da ih sačuva od zla.


 

 


<<vrh strane  
© 1985.-2014. Atelje Astral.
Sva prava zadržana, zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.