Razno, Zanimljivo
DRVO DONOSI PROSPERITET
 
 
 


Description: bamboo

DRVO DONOSI PROSPERITET

Njegova energija simboliše rast, kreativnost, stvaranje, rađanje života. Ukoliko ovaj element nije dovoljno zastupljen, donosi bespricu, bolest i probleme 


Feng šui je stara nauka o uređenju prostora koja potiče još od drevne Kine. Ova disciplina je stekla veliku popularnost i u modernim vremenima. Feng šui znači vetar i voda, a njegova svrha je uspostavljanje harmonične energije prostora u kojem živimo i radimo jer ona ima blagotvorno dejstvo na svim životnim poljima. S druge strane, elementi u prostoru koji ometaju pravilan tok energije dovode do njene stagnacije, a to može doneti životne probleme, bolest i neuspehe.

Koncept pet elemenata

Princip feng šuija zasniva se na pet elemenata: Voda, Drvo, Vatra, Zemlja i Metal. Oni odražavaju sve nivoe ljudskog postojanja i funkcionisanja, od anatomije i fiziologije, preko ponašanja, emocija i razuma – pa do odnosa sa drugim ljudima, izbora zanimanja, itd. U ovom broju govorićemo o energiji drveta. Ona je probojna jer zahvaljujući njoj klica može da proklija iz zemlje, razvije se u biljku.
Pošto element Drvo podržava rast i razvoj, nove početke, kad god postoji potreba za rastom (ličnim ili poslovnim), praktikuju se određeni feng šui lekovi kako bi se pojačalo dejstvo ovog elementa. Drvo simboliše energiju koja se širi na sve strane, ocrtava se kroz drvene površine u stanu, njegova boja je zelena, a godišnje doba je proleće.
Ovaj element predstavljaju pravougaonici, žive biljke i stabla, kvadrati, drveni predmetii, papir, stubovi, visoki nameštaj, slike koje prikazuju kretanje uvis. Strane sveta koje mu se pripisuju jesu istok i jugoistok, a njegovi brojevi su tri i četiri.

Rastuća energija

Energija drveta je rastuća, pomaže ljudima da na lagan način stvore napredak, a naročito kada je reč o poslu. Povezana je s novim počecima.
Ako je prejako aktivirana, energija drveta donosi agresivnost, nestrpljivost i bezosećajnost. S druge strane, slab uticaj ili nedostatak ove energije karakteriše se nedostatkom novca ili lošim zdravljem…


 

 


<<vrh strane  
© 1985.-2014. Atelje Astral.
Sva prava zadržana, zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.