Razno, Zanimljivo
DNK MISTERIJE
 
 
 Gde su živeli Adam i Eva?

 Iitanje kako smo nastali i odakle potičemo staro je jednako koliko i čovečanstvo. Sve religije vekovima su na različite načine pokušavale da odgonetnu misteriju, a skoro sve imaju zajednički odgovor – čoveka je stvorio Bog, uglavnom prema svom liku.
Kada je Čarls Darvin 1859. godine objavio knjigu čija je tema nastanak života na planeti, pokrenuo je još veću lavinu pitanja. Godinama kasnije, naučnici su ispitivali njegovu teoriju evolucije koja je danas opšteprihvaćena kao jedino logično objašnjenje nastanka i razvoja života na planeti. Međutim, šta ako je to potpuna izmišljotina?

Darvin je pogrešio!

Početkom devedesetih godina prošlog veka, grupa američkih naučnika na čelu s XFilipom DžonsonomX počela je da preispituje Darvinovu teoriju evolucije. Sledbenici tog naučnika kao dokaz njene ispravnosti navode slučaj ”biberastog moljca”. Naime, populacija ovog insekta počela je da tamni tokom industrijske evolucije i na kraju je postala potpuno crna. Kasnije se ispostavilo da ta vrsta nije potamnela zbog prilagođavanja ili evolucije, nego da su tamniji primerci moljca uvek postojali, samo su bili manje upadljivi.
Stručnjaci su pokušali da pronađu biološko objašnjenje za nastanak života na Zemlji, ali i da dokuče zbog čega je toliko raznovrstan. Dugogodišnja istraživanja dovela su do zapanjujućeg zaključka – Darvinova teorija nepotpuna je s naučne tačke gledišta i pritom ide u potpuno pogrešnom smeru. Naime, ključ njegovog učenja jeste prirodna selekcija – ideja da jednostavne jedinice mogu da evoluiraju u kompleksan organizam pomoću deobe ćelija. Međutim, naučnici tvrde da svaka ćelija sadrži mrežu ili mašineriju koja prosto nije mogla da nastane prirodnom selekcijom.
Previše je komplikovana i tako je savršeno ukombinovana, da jednostavno ne može nastati pukom slučajnošću. Zaključili su da se svaka ćelija sastoji od delova koji zajedno funkcionišu stvarajući mrežu, odnosno organizam. Kompleksnost jedne jedine ćelije i njena svrha povlače sa sobom zaključak da je život nastao pomoću nadmoćne inteligencije. Naime, istraživači tvrde da život nije mogao da se stvori sam od sebe, ni od čega, nego da je za njegovo postojanje zaslužan ”inteligentni dizajn”. Da li ovo dokazuje postojanje Boga? Naučnici su ipak skeptični, jer su religija i nauka uvek bile nespojive discipline…

 

Description: DMT


 ”Duhovni molekul” – naša veza sa bogom

Poslednji otkriveni hormon DMT, koji luči epifiza, po mišljenju dr Rika Streasmana predstavlja pravi dokaz postojanja duše

Knjiga ”DMT – duhovni molekul” dr Rika Stresmana, koja je plod ozbiljnog istarživanja ovog naučnika, baca novo svetlo na naš mozak i možda je neoboriv dokaz da duša zaista postoji. Kako tvrdi ovaj naučnik, epifiza luči hormon, odnosno molekul DMT, koji predstavlja direktnu vezu sa Bogom. Kako je utvrdio dr Stresman, ova susptanca luči se za vreme rođenja i smrti, kao i drugih mističnih iskustava. To potvrđuje tezu da je epifiza svojvrsni portal kroz koji duša prolazi u druge dimenzije ili ”treće oko”, kako su ga doživljavali mistici i drevni ezoteričari.
Poznato je da su osobe koje su duže vreme konzumirale namirnice koje sadrže DMT, kao što je recimo napitak ajuaska, doživele postepenu promena u percipiranju stvarnosti. Ovaj svet više nisu doživljavale na isti način kao drugi ljudi, fokusirale su se na viša stanja svesti, od materijalnog ka eteričnom telu, odnosno duši.Dr Stresman je od 1990. do 1995. na Univerzitetu Novi Meksiko vodio kliničko istraživanje koje je odobrila američka Državna uprava za suzbijanje droga, a tokom eksperimenta davao je injekcije DMT-a, jedne od najmoćnijih droga među psihodelicima, šezdesetorici dobrovoljaca. Međutim, ono što ovaj psihodelik izdvaja od ostalih jeste činjenica da ga mozak sam proizvodi i da mu je neophodan za normalno funkcionisanje, isto kao, recimo, glukoza, te da ne ostavlja nikakve štetene posledice niti izaziva zavisnost.  Dakle, izgleda da je DMT s razlogom dobio naziv ”duhovni molekul” ili pak predstavlja nešto najbliže tome.

Šta je DMT?

N-dimetiltriptamin ili DMT, po dr Riku Stresmanu, jeste molekul koji omogućava našoj svesti pristup zadivljujućim i neočekivanim vizijama, mislima i osećanjima. Širom otvara vrata svetovima koje ne možemo ni da zamislimo. DMT postoji u ljudskom telu, ali i u kompletnom biljnom i životinjskom carstvu. Doduše, najveća koncentracija ove supstance zabeležena je u biljkama koje rastu na području Latinske Amerike, a njegovo izvanredno dejstvo bilo je dobro poznato još drevnim stanovnicima ovog kontinenta. Sredinom 19. veka istraživači Amazona opisivali su dejstvo egzotičnih psihoaktivnih praškova za šmrkanje i biljnih napitaka koje pripremaju urođenička plemena. Zabeležili su slučajeve fantastičnih vizija, vantelesnih putovanja, predviđanja budućnosti, pronalaženja izgubljenih predmeta, kontakata s mrtvim precima ili drugim eteričnim bićima. DMT je po strukturi i dejstvu sličan neurotransmiteru serotoninu koji je poznat kao ”hormon sreće”. Dakle, reč je o potpuno normalnoj i prirodnoj supstanci koju proizvodi i luči ljudski organizam u određenim fazama života…

 


<<vrh strane  
© 1985.-2014. Atelje Astral.
Sva prava zadržana, zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.