Razno, Zanimljivo
NAUČITE DA ČARATE POMOĆU OGLEDALA
 
 
 


Ovaj moćni magijski rekvizit može da vam podari lepotu, otera zlo, zaštiti ukućane i privuče blagostanje

”Ogledalce, ogledalce moje, reci mi, reci, najlepši na svetu ko je”, izgovara zla kraljica iz ”Snežane i sedam patuljaka”. Svi misle da čarobno ogledalo postoji samo u bajkama, ali iskusni ezoteričari tvrde da ona nisu samo plod mašte. Ogledalo je moćan magijski rekvizit koji može da otkrije budućnost, daruje lepotu i zaštiti od zla.

Mesečevo oruđe


Mnogi narodi u ezoterijskoj tradiciji imaju poneku mađiju sa ogledalom, koja se uglavnom izvodi na mesečini. To nije slučajno jer je to nebesko telo simbol snova, mašte, tajni i vizija… U drevna vremena, pre nego što su napravljena ogledala, mudraci su hvatali mesečev odraz na površini jezera, pa su onda zahvatali vodu i koristili je za vračanje jer je u sebi imala mesečevu energiju. Kada su alhemičari izumeli ogledalo, sve je postalo jednostavnije i širio se spektar rituala, kako u crnoj, tako i u beloj magiji.


Rekvizit iz damske torbice

U ritual za zaštitu i prizivanje blagostanja koristi se obično okruglo damsko ogledalo s poklopcem. Pre upotrebe treba ga oprati u vodi u koju se doda malo čaja od pelina. U noći punog meseca izneti ogledalo napolje i postaviti ga tako da se u njemu vidi mesečev odraz, a onda izgovoriti bajalicu:
”Meseče moj blistavi,
gospodaru noći,
rasvetli mi put u tami,
skloni me od zla i
 pokaži mi staze blagostanja.”
Zatvoriti poklopac i nositi ogledalo stalno sa sobom. Kada se nađete u nekoj neprijatnoj situaciji, ili morate da donesete neke važne odluke, otvorite ogledalo i izgovorite u sebi: ”Šta da radim?”. Uskoro će vam se javiti ideja kako da rešite problem. Ogledalo se puni na mesečini tri puta godišnje, a pre toga se pere samo običnom vodom. Nikada ga nemojte koristiti za druge namene osim magijskih, na primer, nemojte se šminkati ili čupati obrve ogledajući se u njemu.

Otkrivanje prošlog života


Po prethodnoj proceduri priprema se ogledalo koje se koristi i u druge magijske svrhe. Ono takođe treba da bude okruglo, prečnika od 15 do 30 cm, ali obavezno sa crnim okvirom. Može da se drži u kući, okačeno na istočni zid, ali mora uvek da bude prekriveno crnom tkaninom koja se sa njega skida jedino kada se ogledalo koristi u magičnim ritualima. Osobe koje žele da saznaju nešto o svom prethodnom životu, treba pored ogledala da zapale dve sveće, zagledaju se u svoj odraz i izgovore bajalicu:
”Mesečevo proročište,
 podari mi vidovitost.”
Posmatrajući sebe u ogledalu, primetićete kako se usled poigravanja plamena lagano menja vaš odraz. Možda će vam se na glavi pojaviti oblik koji podseća na perike iz perioda Luja XIV, ili kapa karakteristična za sluškinje, vojnički šešir, rudarski šlem…

   
 


<<vrh strane  
© 1985.-2014. Atelje Astral.
Sva prava zadržana, zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.