Razno, Zanimljivo
SATURN KAO NOSILAC KARME U ODNOSIMA
 
 
 Saturn je nosilac karme i tamo gdje se nađe u natalnoj karti, pokazuje gde su vaše energetske blokade, slabosti i strahovi.

On predstavlja područje vašeg života gdje će biti potrebno najviše koncentrisanog napora i discipline kako bi ga svladali i pobedili.

Ipak, to takođe ukazuje na aspekte života, što može postati vaša najveća snaga ako ste se spremni suočiti sa svojim strahovima i poteškoćama iskreno, te raditi s njima strpljivo.

Saturn u 7. kući
Sve što se tiče braka i poslovnih partnerstva jest aspekt gde ćete upoznati neke od svojih najvažnijih frustracija i najtežih izazova, ali ovde postoji velik potencijal za rast duše.

Može doći do kasnijeg  braka, najviše zbog toga jer se ima osećaj da se ne susreće onaj pravi. Ili, se oženiti ili udati za partnere koji ne mogu biti u potpunosti dostupni ili zadovoljiti svoje emocionalne potrebe. 
Nekada brak dolazi radi osećaja dužnosti, obveze, pravilnog načina života, ili radi sigurnosti umesto radosti. Ustvari, to je karmički brak u koji osoba ulazi kako bi na dubljoj razini okajao svoja loša delovanja, ali ustvari, to je samo kažnjavanje koje mora osoba otkriti. Zapravo, to može biti i temelj vašeg izbjegavanja braka: to je nesvesnost o tome da ćete se morati suočiti sa svojim osobnim demonima, slabostima, nedostacima i strahovima.

Prema tome, postoji osećaj težine u srcu, umu i u braku jer se ujedno treba naučiti osoba predanosti koju izbegava krivim odabirima onih partnera koje je povredio u prošlom životu.

Ako niste spremni ići dublje u pozadinu braka onda vam se on može činiti nesretnim i osećaćete usamljenost i nezadovoljstvo. To ne znači da bi trebali raditi mučenika od sebe i aktivirati arhetip žrtve iza kojeg se skrivate. Ovo je jedan od najdubljih položaja Saturna jer onaj tko je transformirao odnose taj je spreman na duhovno iskustvo jer se tu upoznaje drugi polaritet, a naš život se sastoji upravo od upoznavanja muškog i ženskog principa iza kojeg se skriva prosvetljenje koje nije mit već je dokazivo barem neposredno kroz istraživanja koja nam nudi moderna znanost kroz ljude koji postižu to stanje. Bit je da odnosi imaju svoju svrhovitost i to onu duboku od čega se sastoji smisao života

 
 
 


<<vrh strane  
© 1985.-2014. Atelje Astral.
Sva prava zadržana, zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.