Razno, Zanimljivo
MAGIČNA MOĆ KESTENA
 
 
 Stari Grci su plod kestena nazivali ”žirom bogova”, a to ne treba da čudi jer njegov plod poseduje izuzetne moći

Drevni narodi verovali su u mistične moći drveća i svako od njih imalo je neko svoje magično svojstvo. Ovog puta odbrali smo divlji kesten, jer on s jeseni daruje ljudima plodove od kojih mogu napraviti moćne zaštite i privući zdravlje i blagostanje u porodici.

Kesten je solarno drvo, daje toplu energiju koja će vas čuvati u hladnim zimskim danima od svakog zla.

Smatraju ga drvetom nevinosti i čistote, a ljudima takođe daje snagu da se izbore s raznim životnim iskušenjima. Divlji kesten uklanja negativnu energiju i oslobađa, uništavam vampire, zle duhove i ostvaruje jak protok energije s kosmosom.

Ispunjenje želje

Za kesten postoje razna verovanja kada je reč o njegovim magičnim moćima. Smatra se da će osobu pratiti sreća tokom cele godine ako joj s proleća padne na glavu cvet kestena. Ukoliko čovek nešto silno želi, treba da stane pod rascvetalo drvo kestena, zažmuri i tri puta naglas izgovori svoju želju. Veruje se da će se ona ispuniti u narednih godinu dana. Prema nekim ruskim verovanjima, kada devojka želi nekog mladića za sebe, treba da ga krišom dotakne cvetom kestena.

Zeleni lekari

Za dobru sreću na putu, trebalo bi sa sobom nositi tri ploda drveta u džepu. Takođe, ako osoba želi da ozdravi, kada je mesec u fazi rasta, treba da ispod kreveta stavi tri ploda kestena i naglas kaže: ”Bolest mi odnesi, zdravlje mi donesi!” Plodovi treba da stoje ispod kreveta sve dok bolesnik ne ozdravi.

 
 
 


<<vrh strane  
© 1985.-2014. Atelje Astral.
Sva prava zadržana, zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.