Razno, Zanimljivo
DOBA VODOLIJE - MI POSTAJEMO ONO ŠTO JEDEMO!
 
 
 Doba Vodolije – Mi Postajemo Ono Što Jedemo!

Već sada i ovde osetimo Doba Vodolije u koje ćemo zvanično ući 2378 godine, i to sa 29 º Vodolije 59’59’’, a sve je „načeto“ sa dolaskom jedne od četiri kraljevskih zvezda, Regulus (Čuvar Severa) na 0º Device 21.12.2011.
U horoskopu „Aktivnog Odmora“ na 0º Device se nalazi Mars (proteini, ali i naš 1. energetski centar, 1. čakra), koji ima svoje „ogledalo“ na 29º Ovna, što je stepen makrobiotke. Na istom ovom mestu će se naći Venera (hrana) u danu kada yoga retreat počne (što sam gore u tekstu već navela). Mars u Devici je uvek zadužen za zdrav način ishrane, za proteine kojim se snabdevamo iz namirnica biljnog porekla, jer, Devica simbolizuje prirodu, zemlju. Ovo je zora pred

Doba Vodolije (tzv.Novo Doba) i sve što pravimo ovde i sada, mi pravimo za to doba. Mi već sada živimo budućnost! Tačka precesije je u prvoj pentadi znaka Riba (0º -5º Riba), i ovo je vreme kada imamo ekspanziju spiritualnih pokreta.

Sada pravimo teren za Novo Doba! Sanda ima vladara 3. polja (Um) upravo na 29º Vodolije, gde se nalazi i njen Južni čvor (pretprošla inkarnacija), i njenom Umu je poznato Doba Vodolije. Ona to nosi duboko u sebi, ne iz prošlog života, nego iz pretprošlog. Sanda je kanal da nam ovde i sada pokaže šta to u sebi ima 29º Vodolije! Pri tom, svaki 29º u sebi nosi sintezu celog znaka i ujedno veliko znanje, veliku mudrost. Vodoliju ne može da razume i podrži čovek prosečnog stanja svesti! Ovde imamo sve ono što će biti prihvaćeno tek u budućnosti. Samo „probuđeni“ i osvešćeni će prihvatiti ono što nudi 29º Vodolije. Ovo je i stepen koji sam našla kao nešto što se pojavljuje u horoskopima ljudi koji u ishrani koriste gluten free hranu. Sanda, kako i sama kaže, uživa da priprema zdravu hranu i vrlo je moguće da će na učesnike ovog yoga retreata ostaviti dubok utisak upravo kroz priči o hrani. Konačno, MI POSTAJEMO ONO ŠTO JEDEMO! Telo u ovoj inkarnaciji je posledica naše ishrane u prošloj inkarnaciji. A ono što jedemo ovde i sada- postaje naše telo u Budućem Životu! S’druge strane, duhovnost podrazumeva određeno stanje fiziologije, a to podrazumeva da je naše energetsko telo (naše čakre) – u balansu!
Manje misli, više slušaj…
U srcu znaka Vodolije,u sredini, u centru, sa 15º Vodolije, „vibrira“ stepen koji pripusujem Kundalini Yogi, čiji je predstavnik i sama Sanda. Ovo je ujedno i tzv. „Avatar degree“. Takođe, ovo je i stepen Merkur čakre, i ovo je silka „probuđenog čoveka“, čoveka koji priča malo, ali puno osluškuje, puno sluša… Preko puta, na 15º Lava, nalazi se, po Yogi Bhajnu, najvažnija čakra – 3.čakra, naše Unutrašnje Sunce(Svest o Ja). Baš 6. avgusta Sunce će na Nebu da prelazi preko 15º Lava! Na ovom mestu postoji opasnost da ne razvijamo ego u negativnom smislu, ovde treba da naučimo da preko puta nas postoji još neko, a to je upravo ta Vodolija koja je kosmopolita, i koja voli ceo Svet.
Uopšte nije onako kako mislimo da jeste!

Jupiter i Saturn čakra iz ugla Kundalni Yoge zauzimaju vrlo specijalno mesto u Zodijaku. Radi se o osi 29º Raka /29º Jarca! Kao što vidite, opet imamo priču o 29 º. Ovo su čakre koje u sebi nose najveći duhovni potencijal. Npr. i kod najvećih duhovnjaka Saturn čakra nije do kraja izbalnisrana, jer ona traži puno samodiscipline, odricanja. Na ovoj osi se traži od nas da menjamo uverenja, kako bi se i okolnosti promenile. Na 29º Raka „vibirira“ Jupiter čakra (Treće Oko), i to je mesto prelaza iz tame ka svetlu. Ovo mesto poručuje-uopšte nije onako kako mislimo da jeste! Preko puta, na 29º Jarca, mi imamo Saturn čakru, i ovde je potrebno puno odmora, i puno discipline, a to samo znak Jarca poznaje. Konačno, nakon 29º Jarca idemo ka 0º Vodolije, što je početak Neba, u okviru kojeg živi i Kundalini Yoga kao disciplina, pa i samo Novo Doba, gluten free ishrana… Biće zanimljivo videti šta nam donosi 2020. godina,kada će se na 0º Vodolije dogoditi tzv. Velika Konjunkcija Jupitera i Saturna. Mi astrolozi očekujemo neko novo doba za nas, ali svakako ovo bi trebalo da podrži sve slične discipline, pa i Kundalini Yogu.

 
 
 


<<vrh strane  
© 1985.-2014. Atelje Astral.
Sva prava zadržana, zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.