Razno, Zanimljivo
MISTERIJE ZELENE NARUKVICE
 
 
 
Saznajte kakve vam blagodeti može doneti ovaj lepi ukras ukoliko ga svakodnevno nosite

Narukvice su oduvek bile popularne, jer osim što krase ruku, štite one koji ih nose od svake nesreće. Treba ih nositi oko zgloba leve ruke, jer veruje se da tuda ulazi energija u čoveka.

Kako s njom ne bi ušli i neki zli dusi, oko zgloba bi se stavljale narukvice. Bile su ukrašene perlama ili još moćnijom magijskom zaštitom – čvorovima.

Mnogi su čuli za crveni konac koji kabalisti nose oko ruke, a to praktikuju čak i budisti i hindusi, kako bi ih sveti konac štitio i ispunjavao im duhovne želje. Ali retko ko je čuo da su i Stari Sloveni imali takvu tradiciju, samo što su oko ručnog zgloba umesto crvenog vezali zeleni konac od vune ili lana.

 

Značenje nijansi

Zelena boja

u tradiciji Starih Slovena ima poseban značaj. To je boja prirode – napaja čoveka energijom, čisti mu dušu, simboliše njegov rast, napredak i vitalnost.
Zato su ovi drevni narodi verovali da im upravo zlena boja donosi mnoge blagodeti. Kako u prirodi ima više nijansi zelene, tako su i Sloveni znali da neki valeri ove boje emituju određene vibracije, od kojih svaka ima svoju namenu.

Čista zelena

boja simboliše vitalnost i jako telo. Narukvica napravljena u ovoj boji štiti vlasnika od bolesti i finansijskih gubitaka, a u kombinaciji s crvenim kuglicama – čak i od vradžbina.

Zelena narukvica privlači sreću i bogatstvo. Svetlozelena boja označava iskrene emocije, romansu, nežnost. Namenjena je slobodnim osobama koje žele da privuku ljubav.

Maslinasto zelena

boju narukvice treba da nose osobe koje se često nalaze u nekim stresnim, konfliktnim ili neprijatnim sitiuacijama. Ova narukvica pomaže im da se smire, da razumom nadvladaju emocije i da budu trezveni u svakom trenutku.

Tirkizna boja narukvice naročito se preporučuje mladama, koji treba da je nose na dan venčanja kako bi sprečili urok. Tirkizna narukvica savetuje se studentima, kao i svim onim osobama koje očekuje neki javni nastup. Ova boja ih smiruje i nadahnjuje, omogućavajući im dobru komunikaciju. Tirkizna boja takođe simboliše upornost, hrabrost i odlučnost. Ukoliko želite, možete nositi narukvicu u određenoj boji ili u kombinaciji boja – kako bi imala višestruko zaštitno dejstvo…
 
 


<<vrh strane  
© 1985.-2014. Atelje Astral.
Sva prava zadržana, zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.