Razno, Zanimljivo
ČINIMA PROTIV PSIHIČKIH TEGOBA
 
 
 


Ako vas s vremena na vreme hvata depresija, obuzima bes ili ne znate kako da se pomirite sa nekim, poslužite se belom magijom.

Otklonite bes

Ukoliko ste zbog nečijeg postupka ili neprijatne situacije osetili bes, izvedite ovaj ritual i izbacite to iz sebe.

U predvečerje zapalite belu sveću, udobno se smestite i zagledajte u plamen razmišljajući o lepim stvarima koje su vam se desile u prethodnom periodu. Nakon petnaestak minuta izgovorite sledeću bajalicu:
 ”Ono što me je uznemirilo neka ide od mene, a umesto toga neka me ispune ljubav i sreća.

Otarasila sam se besa i moje je srce mirno.”

Čišćenje od negativne energije

Da biste očistili dom od negativne energije, jednom nedeljno izvedite ovaj ritual. Tačno u podne, zapalite belu sveću i izgovorite bajalicu:  ”Majko zemlje, vetra, vode i vatre, molim te, očisti ovaj dom od negativne energije. Očisti moje telo i tela mojih najmilijih, ne dozvoli da se bolest useli u njega.Blagoslovena da si, majko zemlje, vetra, vode i vatre.”

Pročišćavanje emocija

Ove čini izvode se na mlad mesec i pomažu da se otklone loše misli i negativne emocije, a donose i jasno rasuđivanje. Za ritual su potrebni: – bela sveća, – bokal vode (najbolje izvorske) – morska so – suva žalfija – kandilo Zapalite sveću i izgovarajte naglas: ”Pozivam četiri elementa: vodu, vazduh, vatru i zemlju da me očiste od loših misli i mrzovolje”.

Brzo pređite rukom iznad plamena izgovarajući: ”Neka vatra spali sve loše misli”. Uzmite so u ruke i protrljajte je između dlanova izgovarajući: ”Oslobađam se svih blokada koje me sputavaju i ne dozvoljavaju mi da jasno rasuđujem”.

Stavite žalfiju u kandilo i zapalite je, pa kada dim počne da se širi prostorom, izgovorite sledeću rečenicu: ”Neka mi ovaj vazduh pročisti misli i neka one budu jasne i brze”. Potom potopite ruke u vodu uz bajalicu: ”Moćna vodo, odnese sve što je loše. Sada sam čista i mirna, misli su mi jasne kao kristal. Razumem sve što mi srce poručuje.”
Pomešajte pepeo biljaka sa solju, sve zajedno stavite u vodu i prospite u dvorište.

Prizovite radost

Ovaj ritual izvodi se za vreme punog meseca. Stavite na sto tri crvene sveće, zapalite ih, a potom oko njih pospite latice crvenih ruža. Pustitite da plamen gori nekoliko minuta, a onda izgovorite: ”Crvena je boja radosti i donosi mi osmeh na lice. Crvena je boja života i ljubavi, ispuniće me lepim mislima.
O, najlepša bojo, blagoslovi me svojom radošću i srećom”. Ovaj ritual izvodi se tri noći zaredom uvek sa istim svećama. Kada završite, pokupite latice i ostatke sveća, i bacite ih u reku. Nakon toga polako pođite kući ne okrećući se.
 
 


<<vrh strane  
© 1985.-2014. Atelje Astral.
Sva prava zadržana, zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.