Razno, Zanimljivo
RITUALI SA ZLATOM ZA LUKSUZAN ŽIVOT
 
 
 


Zlato je moćan element koji nudi rešenjekako privući bogastvo a istovremeno simboliše Sunce, bogatstvo, dušu i duhovni napredak. Jedno se sigurno zna, a to je da ništa bolje od zlata ne privlači bogatstvo. Upravo iz tog razloga postoji mnoštvo rituala u kojima se koriste zlatni prah ili listići. Iako se oni mogu zameniti kopijama, sjajnim folijama koje podsećaju na zlato, ezoteričari smatraju da te zamene nemaju toliko veliku moć kao orginalni materijali. Za ovu priliku uglavnom se koriste listići od 24-karatnog zlata ili neki zlatni predmet.

Solarna snaga

Zlato je povezano sa božanskim, pa su njime često ukrašene ikone i oltari. Ezoteristi koji rade sa solarnom energijom obično nose zlatni nakit kako bi se što bolje povezali sa tim izvorom moći.

Većina osoba koja voli da se okiti zlatnim nakitom nije ni svesna da im taj metal pojačava ličnu moć, daje hrabrost i pomaže u ostvarenju želja.
Veruje se da zlatni lančići čuvaju zdravlje i sprečavaju artritis. Zlato inače štiti od loše energije, pa je u Indiji običaj da se mala deca zaštite zlatnim amajlijama. Veruje se da obajano zlato može da izleči impotenciju kod muškaraca…

 

 
 
 


<<vrh strane  
© 1985.-2014. Atelje Astral.
Sva prava zadržana, zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.