Razno, Zanimljivo
CRVENE RUŽE DONOSE SREĆU U LJUBAVI
 
 
 


Pod “crvenom magijom” podrazumevaju se ljubavne čarolije koje se izvode sa različitim ciljem – da se privuče voljena osoba, probudi strast, otklone patnje zbog neuzvraćene ljubavi…

Malo je ezoteričara koji se bave isključivo ovom magijom, a jedna od njih je Anđelika Jovanović, ruska ciganska proročica i čarobnica.  “Tu magiju praktikovala je i moja baka Lunja, koja je svoja znanja prenela na mene. To je u našoj porodici tradicija koja se po ženskoj liniji prenosi s kolena na koleno.
Svojim ritualima pomažem da se otklone nesuglasice, krize i svađe u braku, učvrste postojeće veze ili da se zasnuju nove, ali one koje su od Boga date”, otkriva ova neobična žena.

Egipatski ritual


Ruže su simbol ljubavi i upravo iz tog razloga Anđelika ih koristi u svojim ritualima. Osim toga, neophodno je još nešto – blagoslov Svete Petke.  “Ritual sa crvenim ružama potiče iz drevnog Egipta, a kako legenda kaže, koristila ga je i sama Kleopatra. Kasnije su ga preuzeli ruski Cigani, a praktikuju ga i danas.

Moja baka Lunja uvek je govorila da je to naš zaštitni znak, a osim ruža, u obredu koristim crvenu i belu sveću, svetu vodu, fotografiju osobe za koju se izvodi ritual, njen veš, parče praga i jastučnicu. Obavljam ga u posebnoj prostoriji sa ikonama i dok radim sve vreme izgovaram bajalice”, objašnjava Anđelika.

Uslišene molitve

Za izvođenje rituala neophodna je i sveta voda koju donosi iz crkve Sveta Petka na Kalemegdanu.  “Ova svetica je moja zaštitnica i zbog toga često odlazim u tu prelepu crkvicu, a kad god ugrabim vremena, odlazim na hodočašća u sveta mesta jer mi to daje snagu, čisti me od negativne energije i donosi uspeh u poslu.
Na svakom hodočašću molim se za sve nevoljnike kojima je neophodna pomoć i moje molitve uvek bivaju uslišene. Nedavno sam bila u rumunskom gradu Jašiju da bih se poklonila moštima Svete Petke. Posle toga osetila sam se neverovatno moćno, bila sam puna energije, dok je moja aura postala čvrst oklop pa niko ne može da mi nanese zlo.”

Desilo se čudo

Dok radi, Anđelika ima svesrdnu pomoć “viših sila”, a u to se uverio i XSrđanX iz Beograda.  “Čuo sam od dobre prijateljice za Anđeliku i njene čudotvorne rituale pa sam rešio da joj se obratim za pomoć. Moj najveći problem bio je taj što nisam mogao da ostvarim normalnu vezu i uvek kada sam pomislio da ću konačno uspeti, devojke bi me bez reči ostavljale.
Uprkos tome što dobro izgledam, nekako sam teško uspevao da šarmiram suprotni pol. Vreme je prolazilo, a ja nikako da se oženim, počeo je da me obuzima očaj. Kada sam došao kod Anđelike, rekla mi je da se prvo pomolim pred ikonom Svete Petke i ta molitva donela mi je ogromno olakšanje.
U naredna tri dana, Anđelika je izvodila za mene rituale i nakon toga se zaista deslio čudo! Počele su da mi se javljaju bivše devojke koje su želele da obnove vezu sa mnom, sa velikom lakoćom uspostavljao sam kontakt sa nepoznatim ženama. Jedna mi je baš zapala za oko, čim sam je ugledao imao sam osećaj da mi srce ‘poskakuje’. Već tri meseca se zabvaljamo i uskoro ću je zaprositi jer znam da je to ona prava. Ovo veliko čudo mogu da pripišem samo Anđeliki”, iskren je Srđan.

Opasne čini na mlad i pun mesec

Iza mnogih nesrećnih ljubavi stoje crnomagijaške vradžbine, upozorava Anđelika.  “Zle čini naročito su opasne u određenim mesečevim fazama: kada je pun i na mladinu, odnosno mlad mesec. U tom periodu vradžbine se obično bacaju na kućni prag. To je osnovni razlog zašto se devojke ne udaju i momci ne žene i zbog čega nemaju poroda. Takođe, ako neko nagazi na ‘nabačaj’, to može da donese nereću u ljubavi. Ukoliko se odmah ne skine, zlo zagospodari sudbinom pa je magiju teško skinuti…”


 


<<vrh strane  
© 1985.-2014. Atelje Astral.
Sva prava zadržana, zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.